ДАНСКА

2008

 

Според податок од Заводот за Статистика на Данска  од 01.01.2008 година, во Данска живеат 3 815 иселеници од Македонија.

Податоците за бројот на иселениците од Македонија во Данска, можат да се најдат на WEB страницата на Заводот http://www.dst.dk

2185 се македонски граѓани

1150 се дански граѓани со македонско потекло

480 од други земји

 

2006

 

Според податок од Заводот за Статистика на Данска  од 01.01.2006 година, во Данска живеат 3 007 иселеници од Македонија.

 

Податоците за бројот на иселениците од Македонија во Данска, можат да се најдат на WEB страницата на Заводот http://www.dst.dk


 

 

 

Според извештајот на Заводот за статистика на Република Македонија, заснован на  Пописот извршен во 1994 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Македонија, во Кралството Данска живееле и работеле вкупно 3 147 македонски државјани:

Македонци - 492

Албанци - 1708

Турци - 728

Роми - 190

Власи - 2

Срби - 9

Други - 14

За подетални информации обратете се на книга 7 на Заводот за статистика, страна 96 до 106.

1994