Резби што пленат со уникатност МНТ - Драма: Живко Чинго Борјан Цанев Синтезис ја воодушеви публиката Женски камерен хор Снежана Стамеска Кераца Висулчева 1903 – 2003 Милош Коџоман Владо Муковски Битолски театар - Австралиски ветар Сократ Лафазановски Етнологија на Македонија Антони Мазневски Владимир Георгиевски Лазар Личеноски ЕСНАФОТ ВО ФУНКЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

Владо Муковски

 

ИЗЛОЖБА НА ВЛАДО МУКОВСКИ

 

Неодамна младиот Владо Муковски со свои дела во Културно - информативниот центар се претстави пред македонската уметничка јавност. Овој 27-годишен уметник е роден во Охрид. Дипломирал 2001 година на Факултетот за ликовни уметности на сликарскиот отсек во класата на проф. Родољуб Анастасов, каде е моментално на постдипломски студии. Во 1999 година добитник е на наградата "Борко Лазески" за најдобро студентско ликовно дело. Член е на ДЛУМ од 2001, а веќе следната година е вработен во Републичкиот завод за заштита на спомениците на културата во Скопјe.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Досега има учествувано на околу 15-тина групни, а оваа во КИЦ во Скопје му е прва самостојна изложба каде беа презентирани околу дваесетина платна во маслена и колаж техника.

подготвила: Дора Ангелова