Резби што пленат со уникатност МНТ - Драма: Живко Чинго Борјан Цанев Синтезис ја воодушеви публиката Женски камерен хор Снежана Стамеска Кераца Висулчева 1903 – 2003 Милош Коџоман Владо Муковски Битолски театар - Австралиски ветар Сократ Лафазановски Етнологија на Македонија Антони Мазневски Владимир Георгиевски Лазар Личеноски ЕСНАФОТ ВО ФУНКЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

Милош Коџоман

 

 

ИЗЛОЖБА НА МИЛОШ КОЏОМАН
 
 
По повод Светскиот ден на заштитата на животната средина во фоајето на Македонскиот народен театар беше отворена изложба на реномираниот ликовен уметник Милош Коџоман.
 
На изложбата се претставени дваесетина масла на платно работени во последните две години. Сликите го сочинуваат циклусот “Македонија во мислите’’.
Организатор на изложбата е Домот на културата “Кочо Рацин’’ од Скопје и Еколошкиот прес Центар.
За изложбата е подготвен каталог во кој, за животниот пат и за ликовното творештво на Милош Коџоман зборуваат Виолета Крстиќ, историчар на уметноста и директор на Домот и проф. д-р Владимир Величковски.