Бизнисмени - Научници - Спортисти - Иселеници инвеститори - Уметници - Политичари - Професионалци - Иселеници повратници

Истакнати иселеници бизнисмени од Македонија

Мајк и Мариан Илич

 

ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ  

Име и Презиме
Мајк и Мариан Илич
Место на живеење
Detroit, Michigen, USA

 
ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА

Име на компанијата
Little Caesars Pizza
Адреса
Fox Office Centre
2211 Woodward Avenue
Detroit, Mi 48201, USA
Телефон
+ 1 313 983 6600
Web adress
E-mail
Дејност
Угостителство

 
Little Caesars Pizza е основана од страна на македонските иселеници Мајк и Мариан Илич во 1959 година во предградие на Детроит. Благодарение на едноставното мени достапно за секоја фамилија, посебно за фамилиите со мали деца, бизнисот рапидно се шири низ САД. Денес ланецот на пицерии е распространет низ целиот свет функционирајки на принципите на вредност, удобност и добар вкус. 

Со формирањето на компанијата Илич Холдинг, Little Caesars Pizza станува дел од овој Холдинг.