Бизнисмени - Научници - Спортисти - Иселеници инвеститори - Уметници - Политичари - Професионалци - Иселеници повратници

Истакнати иселеници бизнисмени од Македонија

Мајк и Мариан Илич

 

ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ  

Име и Презиме
Мајк и Мариан Илич
Место на живеење
Detroit, Michigen, USA

 
ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА

Име на компанијата
MotorCity Casino Hotel
Адреса
Fox Office Centre
2211 Woodward Avenue
Detroit, Mi 48201, USA
Телефон
+ 1 313 983 6600
Web adress
E-mail
Дејност
Хотелиерство

 
MotorCity Casino Hotel е реномиран хотел во Детроит, Мичиген. Со формирањето на Илич Холдинг во 1999 година MotorCity Casino Hotel станува дел од Холдингот кој е во сопственост на семејтвото Илич.

Во 1999 година Госпоѓа Мариан Илич инвестира во MotorCity Casino Hotel за во 2005 година таа да стане единствен сопственик. Во 2008 година хотелот е опремен со голем број на луксузности, спа центар, конференциски центар, неколку ресторани, театар со 1.800 седишта и казино.