Бизнисмени - Научници - Спортисти - Иселеници инвеститори - Уметници - Политичари - Професионалци - Иселеници повратници

Истакнати спортисти од Македонија во светот

Лорен Каратаневски

Лорен Каратаневски, Македонка од Канада, на 12 Светско првенство во пливање во Мелбурн настапи во дресот на Македонската репрезентација. Првиот настап и беше од 1 метарска скокалка а вториот од 3 метри. Инаку, Лорен остави силен впечаток кај публиката, но за жал, не и кај необјективните судии кои знаеа да гласаат со разлика од 1-7.

Фотографиите се направени за време на натпреварите и навистина Лорен напиша нова страна од македонската историја. Таа е прва македонска репрезентативка во скокови во вода.

На скокалната од 1м беше 32, а на скокалната од 3м беше 34. Успехот е голем, ако судиите не беа пристрасни и наклонети кон пливачките од светско реноме, Лорен ќе освоеше подобро место.

Ицо Најдовски