Бизнисмени - Научници - Спортисти - Иселеници инвеститори - Уметници - Политичари - Професионалци - Иселеници повратници

Уметници од Македонија во светот

Талија

Талија е родена во Охрид. Претставува најмлад учесник, сликар - домаќин на колонијата. Дипломирала на факултетот за ликовни уметности во Скопје во 1999 година, во класата на професор Симеон Шемов.

Групни изложби

1995 - Охрид, гимназија ‘Св. Климент Охридски‘, одбележување на 50 годишнината од постоењето на гимназијата

1996 -          Охрид, Дом на културата ‘Григор Прличев‘ – салон на уметности, ликовно творештво на жените

1998 -          Амстердам, Studio Free, пријатели – изложба на писма со ликовна содржина

1999 -          Скопје, Дом на АРМ, изложба на дипломирани студенти од ФЛУ

2002 –          Охрид, Дом на културата ‘Григор Прличев‘ – салон на уметности, уметноста нема граници

2003 -          Охрид, Музеј на град Охрид – Уранија, годишна изложба

 Самостојни изложби

2002 -   Скопје, КИЦ, ‘Стапување во тишина‘

2002 – Охрид, Музеј на град Охрид – Уранија, ‘Стапување во тишина‘